top of page
Skribentens bildSofia Löfgren

Ny het rom-com släpps internationellt!

Fragment av lust är den första delen i den nya hot romance-serien Fragment, skriven av Sofia Löfgren. Men berättelsen kommer inte bara ut på svenska!


Den engelska versionen, Slivers of Lust, del 1 i serien Slivers, är Sofias första romanprojekt som översätts till engelska. Berättelsen om Jennie, som lever ett stilla liv i Kalmar som kastas omkull av den mystiske Daniel, kommer alltså att nå ut internationellt.


"Det känns häftigt att kunna nå ut till en helt ny publik i andra länder. Jag har bland annat skapat ett TikTok-konto där jag gör reklam på engelska för att lära känna potentiella nya läsare."


Men att få ut boken på engelska handlar inte bara om att nå ut internationellt.


"Även svenska läsare, inte minst unga, föredrar numera att läsa och lyssna på engelska. Detta stämmer speciellt inom romance."


Författaren Sofia Löfgren med omslagen till Fragment och Slivers

Hur skulle Sofia beskriva serien?


"Jag har försökt hitta en balans mellan det nymodiga, ungdomliga inom hot romance, och något lite mer moget och djupgående. Hettan och romantiken är ständigt där, men boken och serien är också grundad i mitt eget verkliga liv, där bland annat relationer och identitetssökande spelar en stor roll."


Läs och lyssna på Fragment på svenska!


Eller varför inte Slivers på engelska?


24 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page